Auto office 021

Vesti

Kiša i susnežica otežavaju saobraćaj

vozači od jutros upozorenje da oprezno vozite s obzirom da meteorolozi za danas prognoziraju padavine u vidu kiše, koja će u nižim predelima preći u susnežicu, ali i sneg u planinskim predelima, dok će niske jutarnje temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili poledicu.


 od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Pročitaj više

Višesatna čekanja za kamione, očekuje se pojačan saobraćaj

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje su i dalje višesatna tako da se na Horgošu čeka oko 500 minuta, na Kelebiji oko 360 minuta, Batrovcima oko 300 minuta, a na Preševu oko 60 minuta.

Pročitaj više

Nešto lepše vreme i povoljnije vremenske prilike u odnosu na prethodne dana, omogućava dobru prohodnost puteva, a vozačima lakšu i sigurniju vožnju!

 

Ipak upozoravamo vozače da ovakve promene vremena i česte temperaturne razlike mogu da izazovu odron zemlje i kamenja, a koji su mogući i nešto češći poslednjih dana na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura.

Takođe dodajemo da je na putevima prvog i drugog prioriteta saobraćaj umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja i prekida.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok na putničkim terminalima graničnih prelaya u zemlji trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemle na prelazima Kelebija i Horgoš, prema Mađarskoj, oko 300 minuta, donosno oko 90 minuta, a na Batrovcima, prema Hrvatskoj oko 120 minuta.

Pročitaj više

VOZAČI, PRILAGODITE BRZINU: Nova radna nedelja donosi gužve na putevima širom Srbije

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, zbog početka radne nedelje, pre svega na ulicama unutar većih gradskih sredina, a zatim i na frekventnijim putevima u zemlji, a magla će tokom jutra smanjivati vidljivost, ponegde i ispod 100 metara
Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura koje nas očekuju u narednim danima doprineće dobroj prohodnosti puteva, medjutim, otapanje snega u višim planinskim predelima pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona na šta se vozači posebno upozoravaju, kao i na moguće poledice ujutro i uveče na delovima kolovoza koji su vlažni. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Pročitaj više

NOVI SAD- BEZ VEĆIH PROBLEMA U SAOBRAĆAJ

Svi putevi na teritoriji Novog Sada i Fruške gore su prohodni iako se, prema rečima dežurnih u službi održavanja puteva "Vojvodina put - Bačka put" saobraćaj preko prevoja na Iriškom vencu odvija otežano zbog vlažnog kolovoza.

 

"Radili smo cele noći, do jutarnjih sati, nema snega na kolovozu, a prema prognozama padavine treba da prestanu. Mi smo u pripravnosti i ako treba vozila će izaći na teren i posle podne", rekao je za Tanjug dežurni punkta Paragovo u Vojvodina putu Ivan Beljanski.

 

sneg cistoca jpg
JKP "Gradska čistoća"

 

 

I u samom gradu nema većih problema u saobraćaju.

Radnici i mehanizacija Zimske službe JKP "Čistoća" od noćas su na ulicama i spremno su dočekali prve snežne padavine u Novom Sadu. 

Angažovano je 147 radnika i 20 vozila u tri smene, da bi ulice u gradu bile prohodne za pešake. So za čišćenje ulica raspoređena je po spremištima na glavnim raskrsnicama u gradu koja se redovno dopunjuju.

Zimske službe u Novom Sadu, kažu nadležni, spremne su i za obilnije padavine. U zavisnosti od vremenskih prilika, organizovaće se dežurstva, što znači da će ekipe konstantno biti na terenu i u pripravnosti.

Savet Novosađanima je da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze, a u slučaju većih padavina samo formirane pešačke staze.

Pročitaj više

Zbog kiše i snega obavezna zimska oprema

Saobraćaj dodatno otežava i magla koja trenutno smanjuje vidljivost na području centralne i istočne Srbije, gde se savetuje dodatni oprez, kao i na deonicama na kojima su aktuelni radovi.

Pored mokrih kolovoza, upozoravaju se vozači i na česte odrone zbog kojih dolazi do kraćih prekida u saobraćaju, a kojih najviše ima u Grdeličkoj klisuri, pored Ibra kroz Ovčarsko-kablarsku i Drinsku klisuru, a mogući su i na Đerdapskoj magistrali kao i na svim putevima koji vode pored nestabilnih kamenih kosina i useka.

Pročitaj više

Saobraćaj umeren, oprez zbog mokrih kolovoza i sumaglice

Kišša, mokri kolovozi, sumaglica i niska oblačnost u nižžim, a magla preko planinskih prevoja, pored reka i u kotlinama obeležžiće prvi radni dan u ovoj nedelji

Pročitaj više

Srbija je raskopana: Gužve na svim prometnim saobraćajnicama, u prestonici pakleno, haos i na granicama

Kao i svake godine, sezona letnjih odmora poklapa se sa sezonom radova na putu, pa osim već uobičajenog zadržavanja na graničnim prelazima, vozači su vrlo često primorani da stoje u kolonama

Pročitaj više

Oprez vlažni kolovozi, duva košava, biće i snega

Beograd -- Saobraćaj koji je umerenog intenziteta na gotovo celom području Srbije odvija se po vlažnim kolovozima.

Pročitaj više

Obavezna ZIMSKA OPREMA: U delovima Srbije LED NA KOLOVOZU!

Sneg koji je tokom noći povremeno padao na području Kraljeva, Smederevske Palanke, Kragujevca, Kopaonika, Kuršumlije, u planinskim predelima istočne i južne Srbije uslovio je formiranje manjeg snežnog pokrivača, uglavnom, na putevima u višim, planinskim predelima i doneo zimske uslove vožnje, saopštio je jutros Auto-noto savez Srbije

Pročitaj više

Na putevima u okolini Vranja ima mestimično raskvašenog snega, a zbog hladnog vremena moguće je očekivati i poledicu

Sneg koji je tokom noći povremeno padao na području KraljevaSmederevske PalankeKragujevcaKopaonikaKuršumlije, u planinskim predelima istočne i južne Srbije uslovio je formiranje manjeg snežnog pokrivača, uglavnom, na putevima u višim, planinskim predelima i doneo zimske uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
 
Sa mestimično raskvašenim snegom na kolovozu treba računati na putevima područja IvanjiceValjevaNovog PazaraVranjaZaječara Negotina.

Pročitaj više

Na putevima zimski uslovi vožnje

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju zimski uslovi vožnje pa je zbog poledice i drugih opasnosti koje takvi uslovi nose neophodan dodatni oprez

Pročitaj više

Kamioni satima čekaju na severnim granicama Srbije

Pet časova čekaju teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom

Pročitaj više

Pojačan saobraćaj ka većim gradovima

Vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i veći priliv vozila, pre svega na putevima koji vode ka većim gradskim sredinama

Pročitaj više

Teretnjaci na granici čekaju satima

Na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila čekaju četiri sata, na Batrovcima osam sati, a na prelazu Bačka Palanka tri sata.

Pročitaj više

Radovi na auto-putu kod Zmaja, zatvorena jedna traka

S dolaskom hladnijih i pravih jesenjih dana, vozači će se sve češće susretati sa zahtevnijim i težim uslovima vožnje, ali je, iako je vidljivost trenutno dobra, ponovo pozvao vozače da ne žure, da poštuju sva ograničenja i sve saobraćajne propise.

Od 21. oktobra, od 07.30, izvode se radovi na skidanju saksija sa stubova javnog osvetljenja na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd (drž. puta I A reda broj 1.), na deonici od petlje Zmaj, na mostu Gazela, do petlje Lasta u smeru ka Nišu, tako da će u zoni radova, za saobraćaj biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom (srednjom) i krajnjom desnom (zaustavnom) trakom.https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/Ffkk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWXpBN01EQV8vZWI1NmExOTUxMjI5MGI5NDcwM2FmMzJlYjEyMjI5MGUucG5nkZMCzQLkAIGhMAE

Pročitaj više

Kamioni na Horgošu tri sata, očekuje se pojačan saobraćaj

Teretna vozila na izlazu iz naše zemlje na Horgošu jutros čekaju šest sati, a na Kelebiji tri sata.

Pročitaj više

Teretnjaci najduže čekaju na Batrovcima, 240 minuta

 Srbiji se  sredinom sedmice očekuju umereni intenzizet saobraćaja, ali savetuju ipak veći oprez tokom voženj u višim predelima naše zemlje, pre svega zbog čestih odrona. Prema poslednjim informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, kao ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

 

 

Pročitaj više

Uslovi za vožnju dobri, ali oprez zbog magle

Beograd -- Uslovi za vožnju povoljni, ali treba biti oprezan zbog moguće jutanje magle na jugoistoku i jugu i na putevima koji prolaze pored reka, banja, jezera i kotlina.

Pročitaj više

Oprez zbog magle i radova

Uslovi za vožnju na putevima u Srbiji su dobri, ali je oprez neophodan posebno zbog magle na deonicama u blizini reka, kanala, jezera, klisura i po kotlinama, saopštio je Automoto savez Srbije .

 

 

Pročitaj više

Izmena saobraćaja Novi Sad

 

 

GSP: Novosadski maraton menja trasu više autobuskih linija

Pročitaj više

10 zlatnih pravila u voznji

Svetska automobilska federacija (FIA) je izbacila 10 zlatnih pravila u voznji kojih bi svi trebali da se pridrzavaju i tako daju svoj doprinos unapređenju nivoa bezbednosti saobraćaja i smanjenju broja nastradalih u saobraćaju

Pročitaj više

VOZAČI, OPREZNO I STRPLJIVO ZA VOLANOM

Prilagodite brzinu zbog jutarnje magle, a ove deonice izbegavajte zbog radova

Pročitaj više

Kakva vam je registracija? Ako imate ova slova na tablicama, nećete morati da plaćate nove

Vlasnici registarskih tablica koje sadrže latinična slova Č, Ć, Š, Ž i Đ, kao i slova Y i W a koji ovih dana vrše registraciju vozila nemaju razlog za strahovanje da će morati da plaćaju za nove tablice "bez kvačica".

Pročitaj više