Auto office 021

Vesti

Kad je reč o teretnim vozilima, na Horgošu se čeka 120 minuta, na Kelebiji 180, Batrovcima 240 minuta, a na prelazu Šid sat vremena.

Vozače danas očekuju povoljne vremenske prilike sa suvim kolovozima i umerenim dnevnim temperaturama i dobrom vidljivošću, ali se vozači i dalje podsećaju da budu oprezni, posebno na mnogobrojnim deonicama gde se izvode radovi, a gde može doći i do povremenih kraćih zastoja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbji trenutno nema dužih zadržavanja.

                          http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/slike/2017/02/22/batrovci,-kamioni,-granica,-guzva-jpg_660x330.jpg

Na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje zadržavanja na Horgošu i Kelebiji, prema Mađarskoj, zadržavanja su 120, odnosno 180 minuta, na prema Hrvatskoj, na Batrovcima se čeka 240 minuta, a u Šidu 60.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, pa zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima sa srpske strane

Takođe se podseća da su u zajedničkoj akciji s MUP-om postavljene nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom, tako da vozači u svakom trenutku mogu pogledati na internet platformi AMSS-a potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intenzitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnog prelaza.

Nazad