Auto office 021

Vesti

Na prelazu Gradina sa Bugarskom zadržavanja su do 30 minuta, dok se na prelazu Preševo sa Makedonijom čeka i do 120 minuta

Na graničnim prelazima pojačan je saobraćaj, a putnička vozila čekaju i do dva sata - Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić

Kako se navodi, često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

GDE SU ZASTOJI I KAKO IH IZBEĆI?

Kao i svake godine, sezona letnjih odmora poklapa se sa sezonom radova na putu, pa osim već uobičajenog zadržavanja na graničnim prelazima, vozači su vrlo često primorani da stoje u kolonama.

Ukoliko krećete na put, trebalo bi da znate da se radovi trenutno obavljaju na auto-putu Beograd - Niš, na putnim pravcima ka Crnoj Gori, ali i ka severu zemlje.

Na auto-putu Beograd - Niš, izvode se radovi na potezu od Jagodine do Ćuprije, pa je zatvorena traka u smeru ka Nišu, a saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj traci. Radovi na ovoj deonici trajaće do kraja avgusta.

Radovi na pojačanom održavanju izvode se na putu između Čačka i Užica na potezu Tučkovo- Jelen Do - Rasna - Gorjani - Uzići - Sevojno. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora, a moguća su zadržavanja do 30 minuta. Radovi će se odvijati do marta 2019. godine.

Saobraćaj je zbog radova potpuno obustavljen na Starom novosadskom putu od Sremskih Karlovaca do Banstola, a radovi će trajati do 1. septembra. Putnička motorna vozila koriste alternativni put Inđija - Maradik - Krušedol - Irig - Iriški venac, dok se teretna preusmeravaju na pravac Inđija - Putinci - Ruma - Iriški venac - Petrovaradin - Novi Sad.

Zbog radova na izgradnji nadvožnjaka u zoni naplatne stanice "Novi Sad Jug" na auto-putu Beograd - Novi sad, do kraja jula zatvorena je kolovozna traka u smeru ka Subotici i to neposredno pre isključenja sa auto-puta ka naplatnoj stanici "Novi Sad Jug". Saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom u smeru Subotica-Beograd, u dužini od 400 metara.

U toku su radovi na petlji Ostružnica, pa je zbog toga za saobraćaj zatvorena rampa kojom prolaze vozila iz Beograda i Obrenovca u smeru ka Surčinu. Saobraćaj je preusmeren na petlju Orlovača, a radovi će trajati do 1. avgusta.

Radovi koji su u toku na petlji Orlovača - Lazarevac, trebalo bi da budu završeni 25. jula. Vozači koji se iz pravca Bubanj potoka kreću ka Beogradu, trebalo bi da koriste kružni put.

Naplatna stanica "Žednik" do 27. jula zatvorena je u smeru ka Horgošu. Alternativno isklјučenje sa auto-puta je naplatna stanica "Bačka Topola".

RADOVI U BEOGRADU

U nedelju će se u periodu od 8.00 do 18.00 časova specijalnim vozilom vršiti ispitivanje stanja Pančevačkog mosta, pa će traka ka Pančevu biti zatvorena. Zbog toga se očekuju gužve i kašnjenje gradskog prevoza.


Nazad